Descoperă aplicația Inginer Agronom în Apple App Store sau Magazinul Google Play și identifică rapid o soluție pentru bolile care afectează culturile agricole.

VITA DE VIE – CONTINUAM TRATAMENTELE PENTRU URMATOARELE FAZE DE VEGETATIE !

VITA DE VIE – CONTINUAM TRATAMENTELE PENTRU URMATOARELE FAZE DE VEGETATIE !

Bolile care pot aparea in aceasta perioada sunt:

- MANA ( Plasmopara viticola ) – este cauzata de o ciuperca  care ataca toate organele vitei de vie : frunze, lastari tineri, ciorchini, inflorescente, flori, boabele de struguri si carcei. Semnele atacului se observa pe partea  superioara a frunzelor unde apar pete galbui iar pe partea inferioara in  aceste locuri apare un puf albicios. Atacul asupra ciorchinilor va face ca strugurii sa nu acumuleze suficiente zaharuri rezultand un vin de calitate inferioara. Ciorchinii atacati raman mici  iar boabele se zbarcesc si cad cu usurinta.

- FAINAREA ( Uncinula necator ) – este cauzata de o ciuperca care  ataca  toate  organele  plantei pe care apare un puf fainos de culoare alb-cenusie. Florile avorteaza, strugurii tineri se brunifica si cad, boabele se  crapa  lasand  sa  se  vada  semintele  iar vinurile obtinute din strugurii  atacati de boala sunt de proasta calitate.

- PUTREGAIUL CENUSIU ( Botrytis cinerea ) – pe frunze apar pete galbui  care devin rosietice cu un mucegai pulverulent, pe lastari apar pete brune sau cenusii, pe boabe apar pete mici  cu tesut moale care se maresc repede, boabele se inmoie, crapa, se zbarcesc si se acopera cu un mucegai  abundent brun-cenusiu  si pulverulent.

Tot in aceasta perioada apare si un daunator periculos si anume:

- MOLIA VITEI DE VIE – are 2-3 generatii pe an si ierneaza sub scoarta butucilor si coardelor. Semnele atacului sunt evidentiate prin prezenta larvelor si a matasii pa ciorchine, sub scoarta butucilor, sau coardelor mai batrane ce se exfoliaza. In luna iunie apar larvele care se hranesc cu bobocii floriferi si boabele tinere. Atacul cel mai puternic apare in lunile iulie si august cand  gauresc boabele si consuma pulpa dand astfel posibilitatea instalarii putregaiului.

Pentru PREVENIRE SI COMBATERE recomandam tratamente cu Pachetele prezentate in poza , ce contin fungicide si insecticide cu un spectru larg pentru boli si daunatori.

Aveti grija de vita de vie!

Mana vitei de vie.

                   Fainarea vitei de vie.

Putregaiul cenusiu la vita de vie.

Molia vitei de vie.

Distribuie Trimite