Descoperă aplicația Inginer Agronom în Apple App Store sau Magazinul Google Play și identifică rapid o soluție pentru bolile care afectează culturile agricole.

CE TRATAMENT APLICAM LA VITA DE VIE IN PERIOADA DE REPAUS VEGETATIV !

CE TRATAMENT APLICAM LA VITA DE VIE IN PERIOADA DE REPAUS VEGETATIV !

Perioada de repaus vegetativ la vita de vie este perioada care incepe de la sfarsitul lunii decembrie sau inceputul lunii ianuarie si se continua pana la sfarsitul lunii martie. Perioada de repaus vegetativ se termina cand seva isi reia circulatia, cunoscuta ca ,,plansul vitei de vie”. Chiar daca vita de vie nu este activa, ciupercile si bacteriile care provoaca boli, precum si ouale de acarieni si daunatori sunt prezente pe scoarta vitei de vie. Pe sol putem intalni boabe mumifiate cu putregaiul negru, putregaiul cenusiu, putregaiul alb, mana, pe coarde putem vedea ulceratii produse de ciuperca responsabila de Excorioza, pe butuci putem intalni tumori produse de Cancerul bacterian. Mai mult, aceste boli pot fi extinse si la butucii sanatosi prin folosirea uneltelor nedezinfectate. Pentru ca tratamentele la vita de vie pe parcursul intregului an sa fie un succes, aceastea trebuie incepute inca din perioada de repaus vegetativ. Stropirea in repaus vegetativ reduce incidenta bolilor cu 30 – 50%.

Recomandam aplicarea tratamentului cu:

PACHET TRATAMENT I VITA DE VIE ( pt.10 l apa , 50 l apa sau 100 l apa).

Pachetul contine : Midos oil adjuvant si fungicid Champ 77 WG. Se aplica prin imbaierea vitei de vie intr-o zi cu soare si temperatura peste 5 grade Celsius.

Aveti grija de vita de vie!

 

             Vita de vie - toamna.

    Vita de vie - repaus vegetativ.

            Vita de vie - iarna.

Distribuie Trimite