Descoperă aplicația Inginer Agronom în Apple App Store sau Magazinul Google Play și identifică rapid o soluție pentru bolile care afectează culturile agricole.

DACA PLOILE ADUC IN GRADINI LIMACSII – NU II LASATI SA VA DISTRUGA PLANTELE!

DACA PLOILE ADUC IN GRADINI LIMACSII – NU II LASATI SA VA DISTRUGA PLANTELE!

LIMAXUL – MELCUL FARA COCHILIE.

 

Este  intanlit in LIVEZI , GRADINI DE LEGUME , RASADNITE CU LEGUME , SERE , SOLARII preferand locurile umede.

Ierneaza ca ou in stratul superficial al solului adapostit de pietre , granule de pamant , resturi vegetale , frunze. Adultii parasesc locul de hibernare de obicei in luna mai la 8 – 10 grade , dezvoltand 2-3 generatii pe an.

Adultii consuma toate organele plantelor –frunze , flori , fructe , tuberculi si ataca cu preponderenta legumele : SALATA , VARZA , CONOPIDA , TOMATE , ARDEI , FASOLE , CASTRAVETI , DOVLECEI etc.

SEMNELE ATACULUI pe frunze se observa la inceput prin numeroase gauri in mijlocul frunzei sau pe margini , iar pe masura ce consuma frunzele vor ramane numai nervurile si un mucus vascos.

La VARZA limacsii patrund printe frunze dupa formarea capatanii producand gelificarea tesuturilor si reducand valoarea comerciala a productiei.

In SOL ataca semintele in curs de germinare , radacinile tuberizate care ulterior putrezesc sub actiunea putregaiurilor cauzate de ciuperci si bacterii.

In cateva zile de la aparitia lor , daca nu se intervine , pot distruge intreaga cultura.

Pentru a mentine limacsii la distanta de culturile noastre recomandam produsul :

 • MELCOCID.

Este un produs certificat pentru folosirea in AGRICULTURA ECOLOGICA.

Se prezinta sub forma de granule de culoare albastra care prin compozitia lor asigura la nivelul solului corectie de azot , calciu , sulf si fier.

Se aplica in doza de 20kg/ha , prin imprastiere uniforma de jur imprejurul plantelor si se repeta la cateva saptamani.

Continutul produsului face ca acesta sa nu fie agreat de melci si limaxi , mentinandu-i la distanta de culturile noastre. Este rezistent la apa si radiatii ultraviolete.

Aveti grija de culturile dumneavoastra!

 

               limacsi

           limacsi

               limacsi

Distribuie Trimite